David Hockney “1960-1968 A Marriage of Styles” @ Nottingham Contemporary

So we decided to head down to the Nottingham Contemporary to have a look at the David Hockney exhibit. Not a huge fan of Hockney’s, so can’t say too much about that other than that I still find the earlier stuff a little too abstract/primitve for my tastes, and the later colour stuff just doesn’t do anything for me.

The venue though, well. It still looks awful from the outside and doesn’t do anything for the area it’s stood in, surely someone could have come up with a design that fitted into that area? I know Broadmarsh is just across the way, but even that blends in better than this. The inside though is a nice viewing area with good lighting and plenty of space. But, it could do with a clean already. there was huge amounts of dust/crud floating on the floor below pictures. And someone realy wants to mask the floor off next time they paint the walls. And some of the hanging was a bit strange, “A Bigger Splash” (probably the most famous painting there) was hung right by the exit door, and due to the restrictions on the number of people in and out of the rooms meant there was nearly always a queue in front of it. Plus the etchings for a Rake’s progress were hung in 2 rows running left to right, and then left to right again, so to follow them along you had to walk the board twice. But the bucket made famous by Private Eye at least appears to have vanished (though the warning signs appeared to be ready for quick deployment behind the shop counter).

So a bit of a mixed experience. Nice to have a quality display space in nottingham, just a slight shame about the implementation.

3 comments on “David Hockney “1960-1968 A Marriage of Styles” @ Nottingham ContemporaryAdd yours →

  1. Not made it down to that exhibition yet, though it’s on the cards (maybe this weekend?). Hopefully they’ve cleaned properly this time :).

    Not that attractive I’d say. I notice the advertisment you’ve posted fails to show the setting of the Contemporary building, which is really the major problem. Look how it fails fits into the surroundings on that side of weekday cross. It’s a big shame as the building next door (the Pitcher and Piano) is a great example of using existing structures in a new way.

    Editted to add:

    Well it appears that our friend Andy is actually a spam monkey, as nearly identical comments appear to have appeared on any page mentioning the Nottingham Contemporary. Guess the Art’s Council need to force people to think it’s worth liking?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*